Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Guláš bez míchání

14. 10. 2007

Tenhle recept mi poslala moje kamarádka Jaruška, která moc dobře ví, že nemám zrovna času nazbyt, abych prostála za sporákem dlouhé hodiny. Včera jsem se tedy vrhla do díla a zajásala celá rodina, takže Jaruško, já Ti tímto děkuji J.

 

Recept je výjimečný nejen tím, že je opravdu velice chutný, ale především proto, že za 1) umažete minimum nádobí. 1 prkýnko, 1 nůž, 1 kávovou lžičku, 1 polévkovou lžíci a 1 simaxku a za 2) jídlo je velice rychle připravené a jakmile je dáte do trouby péct, stačí jen nařídit budík a víc se o něj nemusíte starat. 

            Jmenuje se to „guláš“, ale tu pravou chuť guláše to samozřejmě mít nemůže. Takže si to můžete dochutit jak uvážíte. Třeba lžící kečupu nebo kapiemi, já zase, vzhledem k dětským jemným jazýčkům nedávám nikam feferonku.

Takže pojďme na to:

 

Pro 4 dospělé osoby si připravíme:

1 kg           vepř. masa - plecka (může být i míň, my na to byli 2 + 3 děti a ještě zbylo)

3               větší cibule

5               stroužků česneku

2KL            guláš koření (může být i kari),

3KL            sladké ml. papriky

3PL            solamylu

2               masoxy (1 klasik, 1 gulášový)

sůl, pepř, feferonka, majoránka… co kdo má rád

0,75-1 l vody

 

Masoxy rozpusťte v hrnečku s vodou. Maso, česnek a cibuli nakrájejte, jak jste zvyklí a rovnou dávejte do simaxové mísy. Přidejte všechny ostatní suroviny, pořádně promíchejte a zalijte vodou s masoxy. Přikryjte alobalem a pečte na 250 st. asi 1,5 hodiny a jděte si číst nebo luštit křížovku, popřípadě se zabývejte jinou činností. Prostě ani nedolévejte vodu, ani nemíchejte, ani nekontrolujte J . Na dno trouby doporučuji dát plech, protože s pod alobalu odkapává šťáva, takže je dobré předejít onomu příšernému čištění trouby.

 

Výborné s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem.

 

 

Dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář