Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Kuřecí karí rizoto

28. 4. 2007

Pro 10 lidí (nebo pro 5 – oběd a večeře J)

 

¾ kg            suché rýže (doporučuji Lagris Parboiled – jinou už nekupuji)     

1                 střední cibule

1                 menší pórek

2                 kuřecí čtvrtky

1PL              Karí koření

3                 středně silné mrkve

400g            sterilovaného hrášku

300g            cihly

olivový olej

 

 

Naučila jsem se používat hodně papiňák. Nejen že šetří čas a energii, ale jídlo je v něm i zdravější. Takže v papiňáku uvařím 2 kuřecí čtvrtky… cca 20 minut od „chytnutí“.

 

Na olivovém oleji zpěním cibuli a pórek a nakonec přidám asi polévkvou lžíci karí, ještě krátce osmahnu a vsypu do připravené propláchnuté rýže. Osolím ji, popř. okořením Vegetkou a uvařím.

 

Mezitím udusím mírně osolenou mrkev nakrájenou na kostičky a oberu maso z kuřete. 

 

Do uvařené rýže vsypu mrkev, sterilovaný hrášek a maso, řádně promíchám a dochutím solí. Přendám směs do pekáče, uhladím povrch a zakápnu smetanou (ne moc).

 

Zapékám ¾ hod. na 180˚C.

 

Hotové rizoto na talíři posypu nastrouhaným sýrem. Podávám s kyselou okurkou nebo zeleným salátem se sladkokyselým nálevem.

 

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář