Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Květákový salát Jajda

25. 4. 2007

vymyšleno 22.4.2007

 

pro 1 osobu:

1/4     vařeného květáku

2        vařená vejce

1        jogurt bifidus activ

1        50g tavený sýr (třeba Apetito s bylinkami)

cibule nebo pórek

sůl, petrželka nebo nějaké koření

lžíce krupicového cukru, pokud možno přírodního

malá lžička plnotučné hořčice

 

Do vody ke květáku vložím cibuli a česnek, popř. nějaké polévkové koření (Podravka, Maggi Harmónie…) a vodu po uvaření sliji a vypiji (je výtečná!!... zejména pokud držím nějakou dietu a čaje už mi lezou krkem J) nebo ji použiji jako základ na polévku.

 

Zeleninka: cibuli nebo pórek nebo obojí nakrájím na čtvrt kolečka a buď je použiji syrové nebo je krátce osmahnu – pokud dávám osmahnout, přidám strouhaný muškátový oříšek a na závěr sýr, aby se hezky roztál a pomohl pak s dochucením. Pokud používám zeleninku syrovou, pak dávám sýr rozehřát do vodní lázně hned na počátku přípravy salátu, protože to trvá dost dlouho než povolí.

 

Květák i vejce rozkrájím do misky, přidám zeleninku. Jogurt smíchám s lžící cukru a květák jím opatrně zaliji a dochutím opět Podravkou, hořčicí, solí, atd…

 

• Hodí se jako samostatné jídlo při dietě nebo s pečivem na sváču nebo i pro zpestření jako příloha k masu.

• Pokud to hodláte jíst v rámci diety jako jediné jídlo dne, pak doporučuji alespoň přikrájet půl rajčátka na talíř, okurku nebo papriku, ať je to pestrobarevné… protože barvy léčí ;-)

 

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář