Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Listový závin s mletým masem

29. 4. 2007

Pro 10 lidí (nebo pro 5 – oběd a večeře J)

1                 balíček listového těsta (2ks)

1                 menší cibule

1                 menší pórek

2                 rohlíky

2                 vejce (1 do těsta, 1 na potření)

2                 středně silné mrkve

400g            sterilovaného hrášku

200g            cihly

kousek brokolice

trochu mléka

olivový olej

sůl, koření na mletá masa nebo jiné koření

no a samozřejmě mleté maso - asi 1/2 kg

Na olivovém oleji zpěním cibuli a pórek a přidám mleté maso, osolím, posypu kořením na mletá masa a míchám. Mezitím udusím mrkev a brokolici. Když je maso opečené, sliji z něj přes síto vypečenou šťávu (pozor, nevyhazovat!) a dám chladnout.

Zatím rozklepnu do velké mísy 1 vejce a rozkvedlám jej s trochou mléka, nakrájím rohlíky a namočím je. Nakrájím mrkev a brokolici na příhodné kousky, aby byla mozaika na průřezu pestrá a nastrouhám si sýr.

Po vychladnutí masa se vrhnu na nejdůležitější proces, smíchání ingrediencí. Dělám to rukou. Jednak protože se to tak dělá pohodlněji a dvanak protože do toho přidávám tak trochu energie a lásky k dílu ;-)  Takže. Nejprve rukou rozčvaňhám ty rohlíky, aby z nich byla … no… pomalu kaše. Pak vsypu maso a smíchám. Proto dávám maso chladnout, aby mě nepálily prsty :-D. Ochutnám, případně dosolím a vsypu ostatní ingredience, tzn. hrášek, mrkev, brokolici a strouhaný sýr.

Rozválím jedno listové těsto, rozložím na něj polovinu směsi, zatočím jako štrůdl a přendám na plech. To samé zopakuji ještě s druhou půlkou. Obě nohy potřu rozkvedlaným vejcem.

Zapékám cca ¾ hod. na 180˚C.

Podávám s vařeným bramborem. Omastím je tím slitým výpekem a posypu čerstvou petrželkou.

Následující den lze také výborně použít jako studená svačina.

Dobrou chuť.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

boží

(Kateřina, 29. 10. 2008 21:54)

Tak tohle je nápad za všechny peníze, okamžitě zapisuji do kuchařky a už ho nepustím z ruky. Díky!!! Báječné, snadné, lehké, chutné, prostě super. Kam na to chodíte?