Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Tvarohová omeleta s jablky

14. 10. 2007

Rozhodla jsem se vám napsat tip na moc príma teplou svačinku, když se děti ne a ne dočkat večeře a nebo třeba na snídani pro miláčka pro krásně probdělé noci nebo překvápko pro návštěvu… prostě receptík je senzační, chutný, rychlý a netradiční.

Pro 4 osoby:

4          středně velká jablka

250g     měkkého tvarohu

4          vejce

115g     hladké mouky

10PL    mléka

2PL      krystalového cukru

špetka soli

olej

2PL      ovesných vloček

20g       másla

150g     bílého jogurtu nebo lipánek, pribináček atp.

brusinková nebo jiná kyselejší marmeláda

moučkový cukr na posypání      

V míse promíchejte tvaroh s vejci, moukou, mlékem, cukrem a se špetkou soli na hladké těsto a to pak nechte asi 15 min. odležet než začnete smažit. Jednou se mi stalo, že jsem musela náhle odejít od vaření zpět do práce a tak jsem takto připravené těsto lupla do ledničky kde zůstalo osamoceno po několik dlouhých hodin, než jsem se jej opět ujala. Bála jsem se, že už nebude k použití, ale nic se s ním nestalo, což je príma, pokud vám strávníci nechodí domů ve stejný čas. No, ale abych se nezakecala, pokračujeme…

Mezitím tím, než se vám těsto trošíčku proleží, si oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a každé nakrájejte asi na 12 půlměsíčků. Ovesné vločky opražte na másle při střední teplotě dozlatova.

Pánev s nepřilnavým povrchem potřete olejem, rozpalte a vějířovitě na ni položte plátky jablek.

Obrazek

Asi po půl minutě opatrně přilijte čtvrtinu těsta a pečte do doby až okraje začnou zlátnout. Potom omeletu otočíte a pečte ještě asi 2 minuty.

Obrazek

Hotovou omeletu přendejte na talíř a buď hned podávejte nebo ji uschovejte v nahřáté troubě a pak stejným způsobem připravte další tři omelety.

Před podáváním přidejte jogurt, marmeládu, posypeme vločkami a moučkovým cukrem.

Obrazek

Moje dvojitá rada na závěr – nedávejte si ty jablečné vějířky moc k sobě, jinak se vám mezi ně dostane malé množství těsta a omeleta se vám bude při obracení rozpadat a rozhodně z uvedeného množství nezkoušejte udělat těch omelet  5 a víc.

Dobrou chuť.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář