Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Vepřová játra Kapikant

5. 7. 2007

Dostali jsme chuť na játra. Špekulovala jsem, jak je netradičně připravit. Prohlédla jsem zásoby v lednici a zpracovala její část :-)

1 kg    vepřových jater

6        stroužků česneku

1        cibule

1        pórek (bílá část)

200g   anglické slaniny

1        klobása

sádlo

trocha smetany

červená sterilovaná kápie

3 KL    škrobu

1 dl     vody

sůl, pepř, hřebíček, nové koření

Očištěná a omytá játra nakrájejte na tenčí plátky, které vložte na rozpálené sádlo.

Na druhou pánev, třeba WOK dejte na část sádla osmahnout na čtvrtkolečka nakrájený pórek, cibuli a česnek. V polovině smažení přidejte pokrájenou slaninu a klobásu. Nakonec vmíchejte řezy z kapií, okořeňte pepřem, hřebíčkem a novým kořením... a to mletým... a to asi v tomto poměru 3:2:1. Zamíchejte, osolte, zahustěte škrobem, přiklopte a nechte mírně dusit zhruba 10 minut. Hotová játra postupně vkládejte do této připravené směsi, dokud nemáte všechna hotová.

Příloha - no jasně že nejlépe dušená rýže.

Celková doba přípravy je cca 1 hodina.

Přeji dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

super

(Teodor, 23. 11. 2008 18:58)

Zůstal jsem na víkend s dětmi sám doma. Větší dobrotu jsme nejedli!!!!!