Vepřová játra Kapikant
Dostali jsme chuť na játra. Špekulovala jsem, jak je netradičně připravit. Prohlédla jsem zásoby v lednici a zpracovala její část :-)
1 kg vepřových jater
6 stroužků česneku
1 cibule
1 pórek (bílá část)
200g anglické slaniny
1 klobása
sádlo
trocha smetany
červená sterilovaná kápie
3 KL škrobu
1 dl vody
sůl, pepř, hřebíček, nové koření
Očištěná a omytá játra nakrájejte na tenčí plátky, které vložte na rozpálené sádlo.
Na druhou pánev, třeba WOK dejte na část sádla osmahnout na čtvrtkolečka nakrájený pórek, cibuli a česnek. V polovině smažení přidejte pokrájenou slaninu a klobásu. Nakonec vmíchejte řezy z kapií, okořeňte pepřem, hřebíčkem a novým kořením... a to mletým... a to asi v tomto poměru 3:2:1. Zamíchejte, osolte, zahustěte škrobem, přiklopte a nechte mírně dusit zhruba 10 minut. Hotová játra postupně vkládejte do této připravené směsi, dokud nemáte všechna hotová.
Příloha - no jasně že nejlépe dušená rýže.
Celková doba přípravy je cca 1 hodina.
Přeji dobrou chuť.
Komentáře
Přehled komentářů
Zůstal jsem na víkend s dětmi sám doma. Větší dobrotu jsme nejedli!!!!!
super
(Teodor, 23. 11. 2008 18:58)